Alvarado naar dubbel, Van der Poel grijpt naast winst

Alvarado naar dubbel, Van der Poel grijpt naast winst

Mathieu van der Poel heeft in de slotmanche van de wereldbeker in Overijse genoegen moeten nemen met een tweede plaats.

Na een lekke band wist de wereldkampioen tot twee keer toe de kloof op Wout van Aert bijna te dichten, maar de Vlaming van Jumbo-Visma hield stand. In de slotfase maakte Van der Poel foutjes en liep de achterstand op tot ruim een minuut.

Daarmee hebben de twee grote rivalen in het veld beiden een zege op zak in het weekeinde voor het WK, Van der Poel won zaterdag in Hamme.

Van Aert stelde daarmee de eindzege in de wereldbeker zeker.

"Het was een slecht moment om lek te rijden na een goede start. Het kostte veel krachten, daarna verbaasde ik mezelf dat ik tot zes seconden terug kon komen. Maar dan maakte ik weer een foutje. Wout van Aert was vandaag heel sterk en ik verraste mezelf dat ik terug kon komen. Ik voelde me vandaag sterker dan gisteren, ik mag tevreden zijn. Ik denk dat ik met vertrouwen naar het WK mag toeleven. Het zal erom spannen met Wout van Aert, we zijn aan elkaar gewaagd" liet Mathieu van der Poel tegenover de televisie weten.


Ceylin del Carmen Alvarado kende dan wel een perfecte aanloop richting het WK veldrijden in Oostende. Nadat ze zaterdag won in Hamme, was ze ook in de WB-finale in Overijse de sterkste.

In de slotronde wist de wereldkampioene WB-leidster Lucinda Brand af te schudden om vervolgens opnieuw naar de winst te soleren. Brand was al zeker van haar eindzege in de wereldbeker. Manon Bakker stond voor de tweede dag op rij op het podium.