Wereldkampioenen winnen week voor WK in Hamme

Wereldkampioenen winnen week voor WK in Hamme

Mathieu van der Poel heeft bij de hervatting van zijn veldritseizoen de overwinning behaald in Hamme. Bij de vrouwen won Ceylin del Carmen Alvarado.

Na een afwachtend begin nam de wereldkampioen het initiatief en moest aanvankelijk alleen Michael Vanthourenhout in zijn gezelschap dulden. Waar hij terug viel, rukte Wout van Aert flink op, maar hij kon Van der Poel niet meer bedreigen. Laurens Sweeck werd derde.


Van der Poel reed in Hamme zijn eerste cross sinds 3 januari in Hulst. Tussendoor ging hij op stage in Spanje. "Ik was niet super vandaag, wel goed", bekende Van der Poel. "Ik reed met zware en vermoeide benen rond."

"Bovendien maakte ik ook veel fouten, al denk ik niet dat ik de enige was. Het parcours lag er bizar glad bij. Soms tot het frustrerende toe. Bijna iedere bocht die ik goed wou nemen, die miste ik. Aan de andere kant win ik opnieuw en moet ik niet te veel klagen. Al is het zeker nog niet wat het volgende week moet zijn. Op het WK in Oostende zal het nog een pak beter moeten." 

Ceylin del Carmen Alvarado won ook al in haar regenboogtrui in Hamme.

De wereldkampioene reed het grootste deel van de wedstrijd ver voor de anderen uit.

"Het was niet de bedoeling om er een lange solo van te maken", zei Alvarado na haar zevende overwinning van het seizoen. "Maar na die valpartijen van Brand en Betsema ben ik er vol voor gegaan en dat pakte goed uit. Ik heb er het maximale uitgehaald."

Toch was Alvarado niet helemaal tevreden. "Het gevoel in de benen was niet top, ik fietste bijna een hele wedstrijd in de verzuring. Aan de andere kant: met het oog op het WK van volgende week is dit wel een opsteker. Ik kan met vertrouwen naar Oostende afzakken."

Denise Betsema eindigde als tweede, Manon Bakker maakte indruk met een derde plaats. Lucinda Brand - vierde vandaag - behield de leiding in de X20 Badkamer Trofee, maar zag Denise Betsema dichterbij komen.