Betsema en Van der Poel tanken vertrouwen in Hulst

Betsema en Van der Poel tanken vertrouwen in Hulst

Denise Betsema heeft de veldrit van Hulst gewonnen, verreden in Perkpolder. Bij de mannen was Mathieu van der Poel even ongenaakbaar.

Het begon met de zege van Betsema. Voor de renster van Bingoal-Pauwels Sauzen de grootste zege van dit seizoen. Zoals altijd was Betsema goed vertrokken, met aanvankelijk Annemarie Worst in haar spoor. 

Vanuit de achtergrond wisten een minder goed gestarte Lucinda Brand en Ceylin Alvarado Worst te achterhalen, maar Betsema bleef uit hun greep.

'Het parcours lag me enorm goed" vertelde Betsema. "De korte, steile hellingen deden me erg aan mijn thuisomgeving van Texel denken. Ik kwam hier goed tot mijn recht. Ik sloeg direct een flinke kloof en hoopte dat ik dat vol kon houden. Heel even vreesde ik lek gereden te hebben, maar de schade viel mee. Voor mij is dit de bekroning van een sterke periode. En een opsteker richting het WK." 

 

 


Mathieu van der Poel heeft in Perkpolder de WB-cross van Hulst gewonnen.

De wereldkampioen was ongenaakbaar op Zeeuws-Vlaamse bodem. Hij reed al in de eerste ronde weg van de concurrenten. Op het podium kreeg hij Wout van Aert (tweede) en Tom Pidcock (derde) naast zich.

Hij boekte al zijn vierde zege in vijf dagen. Deze leek hem nog het eenvoudigst af te gaan. "Vooraf had ik nog last van stramme benen bij het inrijden, maar bij het warmrijden ging dat al veel beter. Op dit parcours voelde ik me bijzonder in mijn element. Ik was eerst wat sceptisch, omdat het toch in de polder was en niet in de bijzonder ambiance van de Vesting in Hulst. Maar ik moet zeggen dat ze er een mooi parcours van gemaakt hebben."

Voor de renner van Alpecin-Fenix is het nog niet zeker hoe de komende periode eruit komt te zien. "Op dit moment zou ik na een trainingskamp in Spanje - wat ik graag zou doen nu het NK weg is gevallen - zeven dagen binnen moeten blijven. Dat doe ik niet graag. Het is afwachten of die regels veranderen. Het was in ieder geval een goede laatste test."