Wereldkampioenen beginnen 2021 met zege

Wereldkampioenen beginnen 2021 met zege

Wereldkampioenen Ceylin del Carmen Alvarado en Mathieu van der Poel zijn het kalenderjaar 2021 met winst begonnen in de GP Sven Nys.

 

Alvarado haalde het na een spannend duel met Lucinda Brand, die de afgelopen weken een heuse veelwinnaar bleek. Maar op het afwisselende parcours in Baal wist de renster van Alpecin-Fenix de zege in de slotronde naar zich toe te trekken. Denise Betsema - die furieus geopend was -werd derde. Brand blijft ruimschoots leidster in de X2O Badkamer Trofee.


Het was een verplichte versnelling. "In de laatste ronde stelde ik vast dat mijn schoen los zat", verklapt Alvarado. "Omdat ik had geen tijd meer om die vast te maken, moest ik wel alleen binnenkomen. Bij een sprint was ik gegarandeerd uit mijn schoen geschoten."

De zege in Baal was voor Alvarado ook mentaal vlak een belangrijke triomf, nadat ze de voorbije weken meestal de duimen moest leggen voor Brand. "Ik voelde dat de vorm de laatste weken steeds beter werd en dat ik die van Lucinda benaderde. Vandaag was de bevetiging dat ik goed bezig ben en dat het harde werk loont."


Bij de mannen kwam Mathieu van der Poel alleen aan, maar tot halverwege de cross had hij het gezelschap van Wout van Aert, Tom Pidcock en Eli Iserbyt moeten dulden.

 

Na 35 minuten koers plaatste Van der Poel een versnelling, de marge die hij daar sloeg, stond hij niet meer af. Ook niet aan een nog sterk opkomende Wout van Aert.

"Drie rondes voor het einde heb ik dan toch een eerste keer versneld. Ik kreeg meteen een mooi kloofje, dat is dan een extra motivatie om door te zetten. Pidcock spartelde nog wel wat tegen en in het slot kwam Wout nog sterk opzetten, maar uiteindelijk had ik het allemaal wel onder controle."