Met sterke selectie naar thuiscross Hulst

Met sterke selectie naar thuiscross Hulst

Bondscoach Gerben de Knegt kan op een sterke selectie rekenen in de Nederlandse wereldbekercross van Hulst komende zondag. Op een nieuw parcours komen de gevestigde namen bij de elite en de sterkste beloften van Nederland in actie in de vierde manche van deze competitie. Lucinda Brand start als leidster in de wereldbeker.

 

Opnieuw heeft Mathieu van der Poel aangegeven te willen rijden in een wereldbekercross. “Voor een goede startpositie op het WK volgende maand blijft dat belangrijk. Bovendien verwacht ik dat hij er bijzonder gebrand op zal zijn om te winnen na zijn tweede plek in Dendermonde” zegt de bondscoach daarover. Bij de vrouwen zijn alle toppers present en kan De Knegt ook beschikken over topmountainbikester Anne Tauber. “Anne schaatst normaal in de winter, maar daar zijn nu weinig mogelijkheden toe. Daarom hebben we de afgelopen weken tijd besteed aan veldrittraining. Dat leidde tot een top 10-klassering in Heusden-Zolder zaterdag, vandaar dat ik haar ook een kans wil geven in een wereldbekercross.”


De Knegt ziet de gevestigde namen de afgelopen weken bevestigen, maar ook de jeugd nadrukkelijk op de deur kloppen. Bij de mannen mogen de beloften nu meedoen bij de elite, omdat zij geen eigen -23-race hebben. “Zondag reed Pim Ronhaar sterk met een achtste plaats in Dendermonde, waar Ryan Kamp eigenlijk al de hele winter bevestigt. Zij grijpen echt hun kans om zich te tonen tussen de wereldtop bij de elite. Bij de vrouwen zien we de jonge rensters ook goed presteren. Fem van Empel (18) was zondag zeer indrukwekkend. Op een dergelijk zwaar parcours zo’n slotronde rijden en vierde worden, is echt heel knap.”

 

 

Selectie Elite Mannen

1.            Mathieu van der Poel

2.            Lars van der Haar

3.            Corne van Kessel

4.            Ryan Kamp

5.            Joris Nieuwenhuis

6.            David van der Poel

7.            Stan Godrie

8.            Maik van der Heijden

9.            Mees Hendrikx

10.          Pim Ronhaar

11.          Tim van Dijke

12.          Luke Verburg

 

Selectie Elite Vrouwen

 

1.   Ceylin del Carmen Alvarado

2.   Annemarie Worst

3.   Lucinda Brand

4.   Yara Kastelijn

5.   Denise Betsema

6.   Manon Bakker

7.   Inge van der Heijden

8.   Aniek van Alphen

9.   Puck Pieterse

10. Fem van Empel

11. Sophie de Boer

12. Marianne Vos

13. Anne Tauber