Brand heeft perfecte score

Brand heeft perfecte score

Lucinda Brand kende een geslaagd weekeinde. Nadat ze zaterdag won in Heusden-Zolder, arriveerde ze vandaag in de wereldbekercross in Dendermonde als eerste aan de meet.

In de modder bood Ceylin del Carmen Alvarado tot diep in de voorlaatste ronde weerwerk, maar vervolgens moest ze Brand laten gaan. Die verstevigde met haar zege haar leidende positie in de wereldbeker.

De Amerikaanse Clara Honsinger kwam nog flink opzetten in de slotomloop, ging voorbij Ceylin del Carmen Alvarado, maar kon Brand niet meer bedreigen.

De jonge Fem van Empel imponeerde met een vierde stek in deze WB-cross.

Het doorgaan van de wedstrijd was lang onzeker door de storm, door aanpassingen aan het parcours kon de wedstrijd toch doorgaan.


Mathieu van der Poel heeft in de wereldbekercross in Dendermonde beslag gelegd op een tweede plaats.

De wereldkampioen volgde even Wout van Aert, maar moest de renner van Jumbo-Visma in de modder voor laten gaan. Hij moest zich nog reppen om zich Toon Aerts van het lijf te houden.

Aanvankelijk zou Van der Poel niet rijden in deze cross, maar om op de eerste startrij van het WK te staan volgende maand voegde hij de wedstrijd toe. De startpositie in Oostende is afhankelijk van het wereldbekerklassement.

Lars van der Haar stapte uit de wedstrijd vandaag, net als de Brit Tom Pidcock.