KNWU met Vos en Van der Poel in Dendermonde

KNWU met Vos en Van der Poel in Dendermonde

Bondscoach Gerben de Knegt selecteerde elf mannen en dertien vrouwen voor de volgende wereldbeker in het veld, die op 27 december in Dendermonde wordt verreden. Bij de mannen is Mathieu van der Poel toch van de partij. Bij de vrouwen kan De Knegt weer beschikken over Marianne Vos.

 

Net als in Namen afgelopen zondag zijn de beloften in de eliteselectie opgenomen, omdat zij geen eigen wedstrijd hebben vooralsnog in de wereldbeker. "Die situatie geldt zeker ook al voor Hulst weer een week later. Mochten de maatregelen in België veranderen, dan kan het zijn dat de beloften in Overijse wel weer hun eigen race kunnen rijden" legt De Knegt uit.


"Bij de vrouwen kijk ik met velen uit naar het wederoptreden van Marianne Vos. Net als zijzelf ben ik heel benieuwd waar ze staat in dit topveld, nadat ze als meervoudig wereldkampioene natuurlijk jarenlang de maatstaf voor de concurrentie is geweest. Ze komt deze week al twee keer in actie en dan weten we wellicht al meer wat te verwachten in Dendermonde. Het is goed om haar er weer bij te hebben."

 

Selectie Elite-Mannen

1. Lars van der Haar
2. Corné van Kessel
3. Ryan Kamp
4. Joris Nieuwenhuis
5. David van der Poel
6. Stan Godrie
7. Maik van der Heijden
8. Pim Ronhaar
9. Mees Hendrikx
10. Tim van Dijke
11. Kyle Agterberg

12. Mathieu van der Poel

Selectie Elite-Vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Annemarie Worst
3. Lucinda Brand
4. Yara Kastelijn
5. Manon Bakker
6. Denise Betsema
7. Inge van der Heijden
8. Aniek van Alphen
9. Puck Pieterse
10. Marianne Vos
11. Fem van Empel
12. Sophie de Boer
13. Susanne Meistrok