Van der Poel en Brand imponeren in Namen

Van der Poel en Brand imponeren in Namen

Lucinda Brand (vrouwen) en Mathieu van der Poel (mannen) wonnen vandaag de wereldbekermanche in Namen de sterkste. De Zuid-Hollandse verstevigde daarmee haar leidende positie in de reeks. Ze won ook al in Tabor.

 

Achter de Amerikaanse Clara Honsinger werd Denise Betsema derde. Ceylin del Carmen Alvarado eindigde op de vierde stek.

Annemarie Worst moest verstek laten gaan voor deze wedstrijd, de Gelderse neemt even rust.

Brand was weer outstanding. "Het parcours hier ligt me en de benen waren goed. Denise Betsema ging hard van start, maar ik wist dat ik kon vertrouwen op mezelf op dit parcours. Ik hoop deze vorm tot het WK Vast te houden."

 


Mathieu van der Poel leek in de wereldbekerwedstrijd van Namen opnieuw zijn meerdere te moeten erkennen in Tom Pidcock, maar wist in de finale de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

 

Wout van Aert eindigde als tweede, Tom Pidcock werd derde na een loodzware wedstrijd, waarin de drie uitblinkers tot het uiterste moesten gaan.

Het was Pidock die de anderen vanaf het begin onder druk zette. Van der Poel moest een aantal keren een kloof dichten, maar in de voorlaatste ronde maakte hij samen met Wout van Aert de aansluiting. In de slotronde reed de wereldkampioen weg. Nadat eerst Pidcock het hoofd moest buigen, kon ook Van Aert de zaak niet rechtzetten.

Ryan Kamp reed naar een tiende plaats. De wereldkampioen bij de beloften mocht bij de elite rijden, omdat er geen beloftenmanche voor de Coupe du Monde was in Namen.