Van der Poel en Betsema primus in Scheldecross

Van der Poel en Betsema primus in Scheldecross

Mathieu van der Poel heeft zijn eerste cross van het veldritseizoen 2020-2021 gewonnen. In Antwerpen hield Europees kampioen Eli Isebyt het langst stand.

 


Even leek de wereldkampioen direct weg te rijden van de concurrentie, maar een val en een wissel zorgden ervoor dat Eli Iserbyt terug wist te komen. Nadat hij zijn opponent een aantal keren onder druk zette, reed Van der Poel in de voorlaatste ronde definitief weg.

De winnaar maakte een tevreden balans op tegenover de VRT. "Ik was beter dan verwacht, maar ik trof hier een parcours dat me goed lag. De tegenstand was zoals ik verwacht had met een sterke Eli Iserbyt. Het was mooi hier direct te winnen."

 

 


De veldrit voor de vrouwen werd gewonnen door Denise Betsema.

De Texelse kende een slechte start, maar raapte vervolgens één voor één de concurrentie op. Lucinda Brand - de laatste weken onverslaanbaar - had geen antwoord op de aanval die vervolgens kwam van Betsema, die zich goed thuis voelde in het zand. Al drong de Zuid-Hollandse wel tot het allerlaatst aan. Annemarie Worst eindigde als derde.Ceylin del Carmen Alvarado viel uit de spits van de wedstrijd weg omdat er een stuk ijzerdraad in haar versnellingsapparaat kwam. Daardoor moest ze ver lopen richting de post en was ze uitgeschakeld voor de podiumplaatsen. Uiteindelijk liep ze veel tijdsverlies op en eindigde ze buiten de top 20.