Brand wint vrouwenrace in Kortrijk

Brand wint vrouwenrace in Kortrijk

Lucinda Brand heeft de X2O Trofee-cross in Kortrijk gewonnen. De Rotterdamse won een sprint met drie van Denise Betsema en Yara Kastelijn.

 

Twee hoofdrolspeelsters van de afgelopen weken vielen door pech weg. Annemarie Worst - nog wel leidster in de reeks na winst op de Koppenberg - reed lek, wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado viel in de slotronde op een schuine kant.

Brand won onlangs ook al in Niel en in Merksplas. Vandaag won ze ondanks een matige start. "Ik was blij dat ik op het einde nog kon terugkomen. Daarna rekende ik op mijn sprint. Als wegrenster was ik daarbij zeker in het voordeel. Ook die sprint bergop lag mij wel. Ik ging als eerste aan en kon met succes afronden, al ben ik vandaag wel heel diep moeten gaan.


In het klassement van de X20 Trofee neemt Yara Kastelijn de kop over. Lucdina Brand volgt op acht tellen, Annemarie Worst is nu derde op 32 seconden.

 

 

De mannenwedstrijd in Kortrijk is gewonnen door Eli Iserbyt. Lars van der Haar werd tweede en behoudt zo die klassering in de X2O Trofee. "Het is een mooie uitslag voor mij. Ik had het niet gedacht op dit parcours met die vele wegstroken" zei de Nederlander.

Wout van Aert werd derde, waar Ryan Kamp imponeerde met een zesde plek. De wereldkampioen bij de beloften reed weer een sterke wedstrijd bij de elite.