Magere internationale winter voor met name junioren

Magere internationale winter voor met name junioren

Als gevolg van de deze week aangekondigde maatregelen ter inperking van corona door de Belgische overheid, zijn de junioren en beloften (m/v) niet meer welkom in de Belgische crossen. De Junioren en Junior-vrouwen zien ook het EK aan zich voorbij gaan.

 

Het verbod voor wedstrijdsport voor niet-beroepsrenners laat zich het eerst voelen bij de Koppenbergcross, waar voor deze categorieën aparte wedstrijden waren voorzien, maar ook voor de andere aanstaande veldritten en tot nader order, tot de huidige maatregelen worden versoepeld. De maatregel geldt ook voor de junior-vrouwen die bij de vrouwen wilden mee rijden zaterdag.


In de praktijk gingen al niet veel Nederlandse junioren van start in de recent verreden wedstrijden, omdat dit ook al door de Nederlandse bond werd aangeraden. Maar nu worden dus ook de crossen voor alle junioren en beloften geschrapt. Voordeel voor de Nederlandse renners is dat ook hun Vlaamse leeftijdsgenoten geen wedstrijdritme opdoen de komende weken.

 

 

EK ZONDER JUNIOREN

Geen publiek, geen VIPS. Het is niet de enige aanpassing die de organisatie van het EK heeft gedaan de afgelopen weken. De organisatie van het EK Veldrijden in ’s-Hertogenbosch heeft namelijk deze week nog in overleg met betrokken instanties besloten de junioren categorieën (voor jongens en meisjes) uit het programma van de continentale titelstrijd te schrappen. De reden voor dit besluit is dat deze sporters gezien hun leeftijd niet over de vereiste topsportstatus beschikken. Bovendien hebben meerdere Europese landen recentelijk besloten dat deze leeftijdscategorie (-19) geen sport in competitieverband mag beoefenen.

Het programma ziet er als volgt uit:
Zaterdag 7 november:
09.00 - 12:00 Officiële training
12:30 - 13.25 Mannen U23
14.00 - 15.00 Vrouwen Elite
 
Zondag 8 november:
09:00 - 11.30 Officiële training
12.00 - 12.50 Vrouwen U23
12.45 - 13.15 Officiële training
13:30 - 14:35 Mannen Elite