Betsema boven in Bern en Beringen

Betsema boven in Bern en Beringen

Denise Betsema kende een geweldig weekeinde. Nadat ze in Beringen zaterdag de wereldtop klopte, was ze een dag later in Bern in een minder sterk bezet veld opnieuw de beste. Op dag 1 kreeg ze Ceylin del Carmen Alvarado (tweede) mee op het podium, op dag 2 Manon Bakker (derde).

 

Daags na haar soloraid in Beringen reed ze opnieuw van start tot finish op haar eentje aan de leiding. Zo veroverde ze het maximum van de UCI-punten waarvoor ze naar de lucratieve C1-wedstrijd in Bern was afgereisd. Na een val in de beginfase knokte Laura Verdonschot zich terug naar de zesde plaats.


'Hier ben ik superblij mee. De UCI-punten die ik hier neem, gaan echt een verschil maken in mijn startpositie in België. Dat was de reden waarvoor ik naar hier was gekomen”, rekende Denise tijdens de terugreis de winst uit. “Dit weekend geeft me vertrouwen en gemoedsrust, al deden mijn benen nog wel pijn na de cross van gisteren. Ik moest hier diep voor gaan: ik ben flink doorgegaan om de achtervolgsters af te houden, op een zwaar parcours met weinig mogelijkheden tot herstel. Maar elke ronde liep ik iets meer uit.”