Alvarado en Aerts winnen in Gieten

Alvarado en Aerts winnen in Gieten

Ceylin del Carmen Alvarado en Toon Aerts zijn zondag winnaars geworden van de Superprestigecross in Gieten. Beide winnaars kwamen alleen aan na een lange solo langs de recreatieplas aan de Nijslootsweg.
 

Voor Alvarado was het een geslaagd weekeinde. Zaterdag won de Rotterdamse wereldkampioene in het veld nog brons op het WK MTB bij de beloften-vrouwen in Oostenrijk, een dag later stond ze als winnares op het podium bij de eerste grote afspraak in het veld van deze winter. “Dat was voor mij ook afwachten. Ik had zelfs de afgelopen drie weken niet op de crossfiets gezeten. Dat kwam pas vandaag bij het inrijden. Het was dan ook een gok om al vroeg in de aanval te gaan. Beter dan starten met een zege kun je eigenlijk niet hebben.” Het gehele podium was Nederlands. Annemarie Worst werd tweede, Lucinda Brand derde.
 

 

 


Bij de mannen was het Toon Aerts die met een solo won. Hier kleurde het ereschavot Vlaams met ook Eli Iserbyt (tweede) en Laurens Sweeck (derde) daarop. Corné van Kessel was als vierde de beste Nederlander. “Het was een bijzondere wedstrijd zonder publiek” constateerde Aerts. “Maar ik ben bang dat we er aan moeten wennen. Het is zaak om de concentratie vast te houden zonder dat de toeschouwers je naar voren schreeuwen. Ik maakte ook een aantal fouten halverwege de wedstrijd. Maar het is het offer dat we moeten brengen om te kunnen crossen.”