Gieten beperkt tot 2 crossen

Gieten beperkt tot 2 crossen

De organisatie van de Telenet Superprestige veldrit van Gieten heeft besloten om de jaarlijkse internationale veldrit dit jaar door te laten gaan, maar wel in een behoorlijk afgeslankte vorm.


Zonder publiek, zonder gasten/vip’s en geen jeugdwedstrijden. Het programma zal nu enkel de wedstrijden voor elite-vrouwen en elite-mannen bevatten.

De wedstrijden voor de junioren (mannen en vrouwen) en nieuwelingen (jongens en meisjes) komen hierdoor te vervallen.  "Door de coronamaatregelen en de vele reisbeperkingen moest een keuze worden gemaakt en het was of organiseren met twee wedstrijden voor beroepssporters of in het geheel niet organiseren. Beroepssporters kennen in Nederland en België ontheffing voor bijvoorbeeld quarantaine-verplichtingen en een verplichting van een test na het bezoek aan een risicogebied. Amateursporters hebben deze ontheffing niet.

Daarnaast was het voor de organisatie van belang om zoveel mogelijk bescherming te bieden aan de grote groep vrijwilligers welke bij de organisatie betrokken is.

De afgelopen dagen is er veel overleg geweest met de Gemeente Aa en Hunze, de Veiligheidsregio Drenthe, de KNWU, Flanders Classics en het RIVM. Het bestuur van de Stichting Wieler Promotie Oostermoer heeft daarna een weloverwogen beslissing genomen en gekozen voor de variant met de twee wedstrijden."