Oranje boven in wereldbekermanche Hoogerheide

Oranje boven in wereldbekermanche Hoogerheide

Mathieu van der Poel is overtuigend winnaar geworden van de wereldbekerslotmanche in Hoogerheide. Bij de vrouwen won Lucinda Brand.

Na een sterke opening nam de wereldkampioen bij de mannen  even gas terug om vervolgens halverwege de wedstrijd overtuigend weg te rijden van de concurrentie.Toon Aerts is tweede geworden, derde werd Eli Iserbyt.

Van der Poel keek tevreden terug. "Het was een vrij lastig parcours om het verschil te maken. Ik koos er aanvankelijk voor om wat verder van achteren te rijden om uit het gedrang te blijven. Toen Laurens Sweeck had doorgetrokken, zat iedereen op de limiet en toen ben ik door gegaan. Het was hét punt om aan te vallen. Ik heb twee heel goede crossen achter de rug dit weekeinde. Ik ben zondag terug gekomen uit Spanje omdat het daar slecht weer was. Ik wilde nog kunnen trainen, dat was daar echt niet mogelijk. Ik denk dat het goed uitgepakt heeft."


Lucinda Brand heeft de WB-veldrit van Hoogerheide gewonnen. De Rotterdamse bleef Annemarie Worst en Sanne Cant voor.

Worst won ook de wereldbeker na een spannende strijd met Ceylin del Carmen Alvarado die in de slotronde op kop reed toen ze weg gleed. Ook haar kansen op de eindwinst waren daarmee vergaan, wel won ze het klassement bij de beloften-vrouwen.

Brand zei na afloop van het NK nog dat ze power te kort kwam op Alvarado en Worst, maar daar had ze in Hoogerheide geen last van. "Ik denk dat ik zeker weer een stapje gezet heb, maar het is ook zo dat dit parcours mij beter ligt dan Rucphen. Ik kan bijvoorbeeld in de bochten hier beter uit de voeten. Of het een mooie WK-generale is? Het geeft geen garanties, maar beter dan dit kon ik natuurlijk niet doen vandaag. We gaan zien wat dit volgende week waard is."

Bij de beloften won Ryan Kamp. Tibor del Grosso was op de vijfde stek de beste junior.