Haverdings maakt favorietenrol waar op NK

Haverdings maakt favorietenrol waar op NK

David Haverdings heeft in Rucphen de Nederlandse titel in het veld bij de nieuwelingen veroverd. De renner uit Zuidlaren kon in de tweede wedstrijdhelft van de laatst overgebleven concurrenten wegrijden en zo de zege voor zich opeisen.

"Ik had dertien crossen gewonnen deze winter en ik zal eerlijk zijn dat ik alleen voor de titel naar Rucphen was gekomen. Op een kampioenschap is de eerste plaats de enige plek die telt en zeker als je al veel gewonnen hebt deze winter. Toch kreeg ik het bepaald niet cadeau. Nadat de nummer twee een foutje maakte, ben ik volle bak weggereden. Het was zeker niet gemakkelijk, maar ik kon het volhouden. Heel mooi om hier die rood-wit-blauwe trui veroverd te hebben. Dit was het grote doel van deze winter en dat is dus gelukt. Ik ga nog wel in deze trui rijden, maar de focus gaat binnnekort in de training op het mountainbiken en het wegwielrennen."

 


De strijd om het brons was bijzonder spannend, uiteindelijk hield Jelte Jochems het nipt voor Menno Huising.

1. David Haverdings, 2. Jelte Jochems, 3. Menno Huising, 4. Jari Prins, 5. Juul Nagengast, 6. Bart Kortleve, 7. Marvin Peters, 8. Thijs Bakker, 9. Christiaan van Rees, 10. Daan van Luiling