Bentveld opnieuw naar Nederlandse titel

Bentveld opnieuw naar Nederlandse titel

Leonie Bentveld is in Rucphen Nederlands kampioene veldrijden bij de nieuweling-meisjes geworden. De renster uit het Friese Burgum volgde zichzelf op als kampioene. Mirre Knaven werd tweede. Lauren Molengraaf kwam het brons afhalen.

Voor Bentveld begon het NK in de achterste regionen. "Ik heb dit jaar in Nederland praktisch al mijn wedstrijden met dispensatie bij de junior-vrouwen gereden, omdat ik daar meer tegenstand heb. Alleen in Gieten - in een internationale cross dus - reed ik in mijn eigen klasse. Ik wist dat het nadeel daarvan was dat ik van achteren moest starten. Dat was ook zeker niet ideaal. Maar ik ben kalm gebleven en beetje bij beetje naar voren gereden. Toen ik in de voorlaatste ronde bij Mirre Knaven kwam, heb ik heel even bijgetankt en toen een aanval geplaatst. Je start als grote favoriet, maar je moet het maar wel even doen. Ik ben blij dat het me gelukt is."

 


Voor de Burgumse wacht volgend jaar de grote uitdaging, dan mag ze internationaal gaan crossen. "Daar kijk ik enorm naar uit om te kijken waar ik sta tussen de internationale junior-vrouwen."

1. Leonie Bentveld, 2. Mirre Knaven, 3. Lauren Molengraaf, 4. Pem Hoefmans, 5. Nienke Vinke, 6. Julia Kopecky, 7. Bibi Verzijl, 8. Britt Kerste, 9. Jette de Groot, 10. Carmen van der Veen