Runhart met minimaal verschil naar goud

Runhart met minimaal verschil naar goud

Yannick Rumhart is in Rucphen Nederlands kampioen veldrijden bij de amateurs geworden. De renner uit Apeldoorn versloeg met nipt verschil Bart de Veer. Het brons ging naar Dennis van de Kruisweg.

 


De winnaar rekende zich iets te vroeg rijk, want De Veer wist met een jump nog dichtbij te komen. "Dat was dom van me" erkende Runhart. "Toen ik een keer keek, reden ze een stuk achter me, ik dacht dat ze het niet meer konden halen. Maar Bart kwam heel dichtbij. " De drie mannen op het podium waren aan elkaar gewaagd in Brabant. "Mijn eerste twee ronden zijn normaal altijd mijn slechtste. Als ik de aansluiting maak, weet ik dat ik een goede kans heb. Dat bleek ook nu. Het was een snelle ronde, maar ik kon rekenen op de sprint. Al verknalde ik het nog bijna. Ik ben toch blij dat ik nu weer een jaar in het rood-wit-blauw mag rijden" aldus de kampioen, die op kantoor werkt bij Team Sunweb.

1. Yannick Runhart, 2. Bart de Veer, 3. Dennis van de Kruisweg, 4. Tommy Oude Elferink, 5. Raymond van de Kruisweg, 6. Atse ten Brinke, 7. Dimitri Veerman, 8. Gerard Haasjes, 9. Tim Putman, 10. Geert van der Horst