Erik Dekker oppermachtig naar titel masters 50+

Erik Dekker oppermachtig naar titel masters 50+

Erik Dekker is in Rucphen Nederlands kampioen bij de masters 50+ geworden. De voormalig beroepsrenner greep eerder deze winter ook de wereldtitel en de Europese titel in zijn klasse.

 

"Liever had ik bij de veertig plussers willen rijden" viel Dekker met de deur in huis. "Ik mis dit jaar enigszins de uitdaging bij de 50+, de categorie waar ik dit jaar voor het eerst in uitkom. Vandaag ging het om de titel en dan ben ik wel scherp. Maar de afgelopen weken heb ik vaak bewondering gehad voor Mathieu van der Poel, die bij de profs altijd de sterkste is en er altijd een mooie wedstrijd van weet te maken. Het zat ook nog eens niet mee dat der titelverdediger Ben Minkhorst ook nog eens geblesseerd uit viel, want die had wellicht weerwerk kunnen bieden. Ik ben blij met de titel, dat ik nu alle truien heb gewonnen dit seizoen. Maar ga toch deze zomer nog even checken of ik niet een categorie lager mag rijden. Dan rijd ik maar niet op het podium, maar dan heb ik wel strijd gehad."

 

 


Jan Weevers eindigde op de tweede plek. Derde werd René Kuhlmann.

1. Erik Dekker, 2. Jan Weevers, 3. Rene Kuhlmann, 4. Lars Rietveld, 5. Ron Veeken , 6. Gaby van Caulil, 7. Watze Vroom, 8. Jos Bogaerts, 9. Edgar van Meer, 10. Michel Groenendaal