Dubbele victorie voor Alvarado en Van der Poel

Dubbele victorie voor Alvarado en Van der Poel

Het weekeinde kende zowel bij de mannen als bij de vrouwen dezelfde winnaar en ook nog eens uit dezelfde formatie: Ceylin del Carmen Alvarado won zowel in Gullegem als in Brussel bij de vrouwen. Mathieu van der Poel kwam tot een perfecte score in dezelfde crossen.

 

Ceylin del Carmen Alvarado won opnieuw in Brussel, waar ze een jaar geleden haar eerste elite-cross wist te winnen. De Rotterdamse bleef Annemarie Worst voor en zag wereldkampioene Sanne Cant als derde eindigen.

"Hoe zwaarder, hoe beter, lijkt voor mij op te gaan. En dat terwijl een jonge crosser vaak minder inhoud schijnt te hebben. Het is mooi om telkens voor de zege mee te kunnen doen, zeker als je ook echt als winnares over de streep komt."

Europees kampioene Yara Kastelijn werd na een onbedoelde aanvaring bij de materiaalzone uit de uitslag geschrapt. 

Bij de beloften won Nederlands kampioen Ryan Kamp.


Mathieu van der Poel is winnaar geworden van de veldrit van Brussel.

 

Een eerste aanval strandde door een val nadat hij bleef haken in de spandoeken, maar zijn tweede versnelling - halverweg de wedstrijd - volstond om zich los te maken van de anderen.

Achter Eli Iserbyt eindigde Corné van Kessel voor de tweede dag op rij als derde.

Van der Poel toonde zich tevreden. "Het parcours onderging een paar mooie veranderingen, waardoor het technisch en uitdagend was. Ik trek in goede vorm richting het NK. Ik zal daar favoriet zijn, maar dat is elke week het geval."