WB Zolder: zelfde winnaars, ander scenario

WB Zolder: zelfde winnaars, ander scenario

Was de wereldbekermanche in Namen nog een thriller waarin hij via een come-back de zege greep, in Heusden-Zolder stond er geen maat op Mathieu van der Poel.

In de vierde ronde reed de wereldkampioen weg bij de anderen. In de slotronden liet hij de anderen weer dichterbij komen. Laurens Sweeck werd tweede op zes seconden, Quinten Hermans werd derde.

Met Corné van Kessel (zesde), Joris Nieuwenhuis (achtste) en Lars van der Haar (negende) eindigden nog drie landgenoten in de top 10.


Lucinda Brand heeft na de cross van Namen ook de wereldbekermanche in Heusden-Zolder op haar naam gebracht.

De Nederlands kampioene kreeg Ceylin Alvarado (tweede) en Annemarie Worst (derde) mee op het podium. Marianne Vos is vierde.

Alvarado is de nieuwe leidster in de wereldbeker.

De winnares zei na afloop:"Het was een enorm explosieve wedstrijd. Totaal niet te vergelijken met de wedstrijd in Namen. Mijn concurrentes wisten heel goed op welke plekken ze vooraan moesten zitten. Dat maakte het heel lastig. In de slotsprint had ik totaal geen idee wie er aan mijn wiel zat. Ik was vooral bezig met de gedubbelde renners in te halen. Toen we in de laatste rechte lijn keken zaten keek ik even achterom. Ik zag iemand in mijn wiel zitten en ben dan maar vol aangegaan."

Bij de junioren was Tibor del Grosso vierde, Hugo Kars eindigde als zevende.