Ronhaar boekt bijna-thuiszege in Nijverdal

Ronhaar boekt bijna-thuiszege in Nijverdal

Pim Ronhaar heeft zondag de nationale veldrit van Nijverdal gewonnen. De eerstejaars belofte uit Hellendoorn – vorig jaar goed voor de Nederlandse en Europese titel in het veld bij de junioren – bleef Nijverdaller Gert-Jan Bosman voor in deze wedstrijd die eenmalig het niveau van GOW-cross ontsteeg.  Carlos Schreuder werd derde. Bij de vrouwen eindigde Ilse Pluimers als tweede achter Sofie van Rooijen uit het Gelderse Driel.

Ronhaar was gebrand op de zege in zijn eigen gemeente. “Ik had zaterdag de veldrit in het Belgische Ronse gereden, waar ik achtste werd. En besloot deze wedstrijd mee te pikken. Het was immers dicht bij huis en het paste in het programma. Gert-Jan Bosman kon de eerste ronde mee, maar daarna was ik alleen en kon ik mijn voorsprong steeds verder uitbouwen. Het geeft zeker voldoening om te winnen, helemaal als het in je eigen regio is.”

 


Bij de vrouwen boekte Ilse Pluimers haar tweede podiumplaats van het weekeinde.  Zaterdag was ze in Ronse derde geworden in een wedstrijd voor junior-vrouwen.  

De nieuwelingen meisjes wedstrijd was een prooi voor Julia Kopecky. Bij de jongen was Menno Huising de sterkste. De junior mannen wedstrijd werd gewonnen door Pepijn Reinderink

Bij de master 40+ was de winst voor Maarten Nijland. Bij de vijftig plus masters was Erik Dekker de sterkste.