Alvarado wint in Ronse, VDP verliest

Alvarado wint in Ronse, VDP verliest

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de DVV-cross in Ronse op haar naam gebracht. De Europees kampioene bij de beloften-vrouwen soleerde naar de zege in de modder.

 

De tegenstand kwam voornamelijk van Annemarie Worst, die in de middenfase van deze cross even de aansluiting maakte, maar de Rotterdamse uiteindelijk weer moest laten rijden.

Annemarie Worst eindigde op tweede en bouwde haar voorsprong in het DVV-klassement uit op Europees kampioene elite Yara Kastelijn, die derde was. 

"Ik voelde dat ik vandaag de sterkste was. Natuurlijk was het balen dat Annemarie Worst terug keerde, maar ik kon uiteindelijk toch weer wegrijden" zei Alvarado tegen Sporza.

Ze liet ook weten het Nederlands kampioenschap bij de elite te gaan rijden, het WK zal nog wel bij de beloften gestart worden.

Puck Pieterse won een aparte wedstrijd voor junior-vrouwen voor Isa Nomden en Ilse Pluimers.


Mathieu van der Poel heeft in de Hotondcross van Ronse een zeldzame nederlaag gereden. Voor het eerst dit jaar wist de wereldkampioen eens niet te winnen.

 

Belgisch kampioen Toon Aerts reed na een twintigtal minuten weg bij Van der Poel en Iserbyt. De laatste wist Van der Poel in de voorlaatste ronde ook nog te passeren.

De Brabander nam het gelaten op. "Ik rijd altijd om te winnen, maar je kunt niet altijd winnen. Het is altijd afwachten hoe je terugkeert van een trainingskamp. Dit is een prachtig parcours voor Aerts en ik was niet goed genoeg. Het was niet dramatisch, maar ook niet voldoende om te winnen."