Van der Poel kan met perfecte score adempauze nemen

Van der Poel kan met perfecte score adempauze nemen

Mathieu van der Poel heeft ook de Zilvermeercross van Mol gewonnen. De wereldkampioen zorgde voor een perfecte score van de eerste fase van zijn veldritwinter door zijn ongeslagen status te handhaven.

 

De kannibaal van het veld probeerde lang broer David op sleeptouw te nemen, maar wilde in de voorlaatste ronde geen risico's nemen met de opkomende concurrentie. Een val in het zand maakte het nog even spannend aan het Zilvermeer, maar uiteindelijk toonde de veldrijder van Corendon-Circus zich toch weer superieur. Achter Tom Meeusen ging David van der Poel als derde mee het podium op.


De wereldkampioen slaat volgend weekeinde over om zich voor te bereiden op de drukke eindejaarsperiode en de kampioenschappen. "Ik heb me vandaag geamuseerd in het zand, het nieuwe parcours beviel me. Tijdens de wedstrijd heb ik me voornamelijk op de zandstroken geconcentreerd" vertelde Van der Poel.

Bij de vrouwen wist Shirin van Anrooij een tweede plek te behalen, Inge van der Heijden werd derde. De winnares werd de Belgische Laura Verdonschot.