Wereldtop kruist de degens in Valkenburg

Wereldtop kruist de degens in Valkenburg

De Cauberg Cyclo-Cross is zondag 19 oktober de openingsveldrit van de wereldbeker 2014-2015. Valkenburg vormt daarmee het decor voor de clash tussen oud-winnaars Sven Nys en Lars van der Haar, maar ook outsiders als Kevin Pauwels, Philipp Walsleben, Thijs van Amerongen en Tom Meeusen zullen zich willen mengen in de strijd om de podiumplaatsen in Limburg. Inzet zijn de dagzege, de leiderstrui in de Coupe du Monde én te behalen punten voor de belangrijke UCI-ranglijst.


Maar de cross kent ook een topbezetting in de andere drie categorieën. Bij de vrouwen is de internationalisering van de veldritsport het sterkst voelbaar met niet alleen kanshebsters uit Vlaanderen (bijvoorbeeld Sanne Cant) en Nederland (de Enschedese  Sophie de Boer), maar winstkansen zijn er ook voor de Amerikaanse Katie Compton en de Britse rensters Helen Wyman en Nikki Harris.

Bij de beloften is Mathieu van der Poel de grote favoriet. Na zijn zege in Gieten bij de elite start hij in Valkenburg in zijn eigen leeftijdscategorie, hetgeen hij aan het einde van de winter ook op het WK in Tabor zal doen. De zoon van oud-wereldkampioen Adrie van der Poel wil winnen in eigen land, maar moet dan wel afrekenen met een sterk Vlaams blok, aangevoerd door wereldkampioen Wout van Aert en Europees kampioen Michael Vanthourenhout. Die werd vorig jaar winnaar van de Cauberg Cyclo-Cross in deze categorie. De junioren openen het programma om 10 uur, waarna – naar verwachting onder stralende weersomstandigheden – de beloften, vrouwen en tenslotte de mannen te zien zijn op het parcours rond de Cauberg.

Programma:

10h00 - 10h40: Junioren

11h10 - 12h00: Beloften 

13h30 - 14h15: Vrouwen 

15h00 - 16h05: Mannen