Van der Poel en Worst slaan slag in slotronde

Van der Poel en Worst slaan slag in slotronde

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekerveldrit van Tabor gewonnen. De wereldkampioen behield daarmee zijn ongeslagen status in deze Tsjechische cross.

Eli Iserbyt bood - net als op het EK - tot in de slotronde tegenstand, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor de Nederlander. Maar wel na een spannend gevecht.

Lars van der Haar - ook altijd sterk in Tabor - werd derde.

Van der Poel hield het kort na afloop: "Het is één van mijn favoriete parcoursen, maar vandaag kon ik mijn ritme niet echt vinden. Het was een emotionele week" zei hij verwijzend naar het overlijden van zijn opa Raymond Poulidor.


Annemarie Worst had daarvoor de vrouweneditie van de wereldbekercross van Tabor gewonnen. De Gelderse won daarmee haar tweede wereldbeker op rij.

De net onttroonde Europees kampioene wist halverwege de wedstrijd de snel gestarte Ceylin del Carmen Alvarado bij te halen en schudde de jonge Rotterdamse in de slotronde af.

Worst won ook al de vorige wedstrijd in Bern. Omdat ze de eerste wedstrijden in de VS oversloeg, doet ze nog niet mee in de strijd om de leiderstrui. Wel steeg ze naar de zesde plaats in de stand.

Achter Alvarado werd de nieuwe Europees kampioene Yara Kastelijn derde. Nederlands kampioene Lucinda Brand eindigde op de vierde plek.jWorst zei na afloop: "Het was een lastige wedstrijd. Ik had een goede dag, maar mijn start was minder waardoor ik kon achtervolgen Ik wist gelukkig in de laatste klim weg te rijden. Omdat het parcours zwaar was besloot ik lang te wachten met die aanval. We hadden er ook om kunnen sprinten, maar ik wist een kloof te slaan en zo te winnen."

Foto: © Sportfoto - Bart Hazen