Van der Poel en Brand naar zege in Niel

Van der Poel en Brand naar zege in Niel

Het was voor Mathieu van der Poel de eerste cross die een goed gevoel opleverde deze winter, voor Lucinda Brand was het ook daadwerkelijk haar debuut in het veld deze winter. Beide Nederlands kampioenen grepen de volle winst in Niel.

De wereldkampioen bij de mannen startte behoudend, maar reed na een kwartier weg van zijn concurrenten. Om zo zijn derde zege in drie crossen te winnen. Laurens Sweeck eindigde op de tweede plaats, derde werd Thijs Aerts.  David van der Poel kwam als achtste over de streep in Niel. 

Mathieu van der Poel was tevreden. "Ik had een goede dag, het was leuk rond rijden zo" zei hij tegen Sporza. "Ik ben op de goede weg."


Lucinda Brand heeft met de Jaarmarktcross in Niel haar eerste cross van het seizoen gewonnen.

De Zuid-Hollandse kreeg pittige tegenstand van Katie Compton, maar wist de Amerikaanse in de slotronde definitief af te schudden. Derde werd Riberolle.

"Wat is er leuker dan beginnen met een overwinning? Ik had niet verwacht om hier vandaag met een overwinning uit de startblokken te schieten. Vorige week kampte ik nog met een zware verkoudheid, daarom moest ik mijn training wat terugschroeven. "Het doet deugd om in een echt crossteam te vertoeven. Vlak voor de start werd mijn bandenkeuze gecheckt en tijdens de wedstrijd geeft de ploegleiding nog tactische aanwijzigingen. Die details vormen een meerwaarde voor mij. Ik hoop deze lijn door te trekken naar de wereldbekerwedstrijd in Tabor komende zaterdag" zei Brand na afloop.