Alvardo en Iserbyt naar de zege in Gieten

Alvardo en Iserbyt naar de zege in Gieten

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de veldrit van Gieten gewonnen. De Nederlands en Europees beloftenkampioene won afgetekend in de opener van de Superprestige. Wereldkampioene Sanne Cant ging als tweede mee op het het podium, derde werd Yara Kastelijn.

 

Wereldkampioene Annemiek van Vleuten reed mee in Gieten en werd 35e. "Ik wist vooraf al dat ik hier zeker niet om de prijzen mee ging doen. Maar ik vind crossen gewoon leuk om te doen. Ik wil hiermee ook uitdragen dat het in sport ook om plezier gaat, je kunt niet altijd winnen."

Alvarado was gebrand op een goede prestatie in Gieten. "Het parcours ligt me hier goed en de Superprestige is echt een doel van mij dit jaar. Ik was goed vertrokken en kon het vervolgens goed volhouden. Maar ik had niet kunnen denken dat ik hier met een minuut voorsprong zou winnen vandaag. Met deze prestatie is de 'teleurstelling' over de derde plek van gisteren direct enigszins weg gespoeld" aldus de Rotterdamse die ook al won in Dordrecht, Meulebeke en Neerpelt.


De veldrit van Gieten is gewonnen door Eli Iserbyt. De Belg reed in de slotfase weg bij Quinten Hermans en trok daarmee de lijn van sterke prestaties door in Drenthe. 

Corné van Kessel bleef Lars van der Haar net voor in de strijd om de derde plek. Een strijd die zich pas aandiende na het wegvallen van Belgisch kampioen Toon Aerts.

"Natuurlijk rijd ik hier geen podium als Toon niet met pech af te rekenen krijgt, maar ik had vandaag wel de vorm en trof het parcours om voor de prijzen mee te doen. Dan is het mooi dat het lukt. Ik wil een zo constant mogelijk seizoen draaien dit jaar. Eerst voor Telenet-Fidea tot het aflopen van mijn contract en dan voor mijn nieuwe werkgever per 1 januari." Zonder Mathieu van der Poel is het anders crossen, vindt Van Kessel. "Mathieu en ook Wout van Aert die knijpen ons de adem af met hun verschroeiende starts en dan is het overleven naar de finish toe. Nu is de strijd meer open, al steekt Eli Iserbyt er toch enigszins boven uit op dit moment. Ik ben benieuwd of hij Mathieu straks wat partij kan bieden als deze terugkeert in de veldritten vanaf eind oktober."