Fleur Nagengast langdurig aan de kant

Fleur Nagengast langdurig aan de kant

Fleur Nagengast is komende tijd buiten competitie. De vice-wereldkampioene bij de beloften in Bogense kampt al een hele poos met aanhoudende rugpijn op de fiets. Daarvoor moet de Telenet Baloise Lion binnenkort onder het mes voor een operatie aan het labrum in het heupgewricht.

Een MRI-scan onthulde enkele weken geleden een scheur in het labrum. Daarvoor zal de ex-winnares van de wereldbeker bij de beloften op 4 oktober een operatie ondergaan bij orthopedisch chirurg de Visser in het CWZ in Nijmegen. De 21-jarige Nederlandse uit Beilen zal een hele tijd buiten competitie zijn.


Fleur Nagengast zegt zelf: "Sinds vorige zomer kamp ik met rugklachten tijdens het fietsen. Daardoor kon ik nooit meer pijnvrij deelnemen aan wedstrijden. Die pijn is blijven aanhouden. Na een lange zoektocht naar de oorzaak van het probleem onderging ik enkele weken geleden een volledige MRI-scan. Daar werd een scheur in het labrum vastgesteld. Om die scheur te hechten is beslist om een operatie uit te voeren die op 4 oktober zal plaatsvinden. "Het is mentaal niet makkelijk geweest de afgelopen maanden. Ik kan al een hele tijd niet meer voluit trainen. Omdat het zo een complex probleem is zijn we echt lang op zoek geweest naar de oorzaak van het probleem. Enerzijds is het een opluchting dat die oorzaak nu gevonden is, maar anderzijds besef ik wel dat er geen makkelijke periode op me afkomt. Net op het moment dat het veldritseizoen helemaal losbarst moet ik aan de kant zitten."

Fleur Nagengast zegt zelf: "Sinds vorige zomer kamp ik met rugklachten tijdens het fietsen. Daardoor kon ik nooit meer pijnvrij deelnemen aan wedstrijden. Die pijn is blijven aanhouden. Na een lange zoektocht naar de oorzaak van het probleem onderging ik enkele weken geleden een volledige MRI-scan. Daar werd een scheur in het labrum vastgesteld. Om die scheur te hechten is beslist om een operatie uit te voeren die op 4 oktober zal plaatsvinden. "Het is mentaal niet makkelijk geweest de afgelopen maanden. Ik kan al een hele tijd niet meer voluit trainen. Omdat het zo een complex probleem is zijn we echt lang op zoek geweest naar de oorzaak van het probleem. Enerzijds is het een opluchting dat die oorzaak nu gevonden is, maar anderzijds besef ik wel dat er geen makkelijke periode op me afkomt. Net op het moment dat het veldritseizoen helemaal losbarst moet ik aan de kant zitten.