Vos is voor het eerst eindwinnares wereldbeker

Vos is voor het eerst eindwinnares wereldbeker

Marianne Vos heeft de wereldbekerzege in Pontchateau gewonnen en daarmee de eindzege in de Coupe du Monde zeker gesteld.

 

Denise Betsema werd tweede. Vos en Betsema gingen samen de slotronde in, maar Vos liet het niet op een sprint aankomen en liet de renster uit Texel ter plaatse. Maud Kaptheijns (derde) zorgde voor een geheel Nederlands podium in Frankrijk.

Ceylin del Carmen Alvarado (vierde), Annemarie Worst (zevende), Fleur Nagengast (achtste) en Inge van der Heijden (negende) eindigden ook in de top 10.


"Het was een pittig rondje. Om hier verschil te maken, moest je echt overmacht hebben. Ik merkte gedurende de wedstrijd dat ik steeds op hetzelfde punt wat gemakkelijker begon te rijden dan de rest. Dat was de plek waar ik in de laatste ronde de beslissende move maakte. Ik wist dat ik het hier moest en kon doen, ik wilde niet met Betsema naar de streep rijden”, aldus Marianne Vos.

 

Met haar succes in Pontchâteau stelde ze ook het wereldklassement veilig. Met nog één manche te gaan kan niemand de renster van CCC-Liv meer inhalen. “Het winnen van de wereldbeker was voorafgaand aan het seizoen geen streven, maar is wel een doel gaan worden. In de aanloop naar vandaag was ik er niet veel mee bezig, ik wilde hier gewoon een goede cross rijden. Dat ik het klassement nu win, is mooi. Deze prijs had ik nog niet.”

Lars van der Haar eindigde net naast het podium in de wereldbekercross van Pontchâteau vandaag. De renner van Telenet-Fidea werd vierde.

De renner uit Woudenberg zag in de slotronde winnaar Wout van Aert wegrijden in gezelschap van Toon Aerts. Ook Michael Vanthourenhout bleef net buiten bereik voor Van der Haar.

Van der Haar maakte indruk door een kloof dicht te rijden op Van Aert, Aerts, Vanthourenhout en Adams. Een poging om alleen weg te rijden, strandde en vervolgens miste hij net een podiumplek.

David van der Poel en Corné van Kessel eisten op het snelle parcours ook een top 10-klassering op. Mathieu van der Poel ontbrak. Hij bereidt zich met een trainingsstage voor op de WB-finale in Hoogerheide en het WK in Bogense.