Betsema en Van der Poel primus in Otegem

Betsema en Van der Poel primus in Otegem

Denise Betsema heeft de veldrit van Otegem gewonnen. Het was voor de renster van Marlux de tiende zege van het seizoen. Mathieu van der Poel behaalde zijn 25e overwinning.

Ceylin del Carmen Alvarado werd achter Loes Sels derde. De Europees kampioene bij de beloften-vrouwen maakte in het begin van de wedstrijd de aansluiting met Betsema, maar moest de renster uit Texel laten gaan. Loes Sels reed haar voorbij en ook Compton kwam nog dichtbij. De Rotterdamse liet zich de podiumplaats niet meer afsnoepen.

Wereldkampioene Sanne Cant kon zich niet in de strijd om de podiumplaatsen mengen.


"Dit is wel een beetje revanche, maar het is wel een dag te laat, hé. Toch is het superfijn om hier te winnen en maakt dat een hele hoop goed. Ik had een beter gevoel dan gisteren, en dat is fijn. Mijn start was goed, en ik voelde meteen dat de benen beter waren dan gisteren, ook al maakte de modder en het lange asfalt vals plat bergop het erg zwaar om alleen te rijden.”

 

Mathieu van der Poel heeft de veldrit van Otegem gewonnen. De Europees kampioen duldde Wout van Aert lang in zijn buurt, maar na een fout van de wereldkampioen sloeg hij zijn slag.

Het is voor Van der Poel voorlopig zijn laatste wedstrijd. Hij begint zijn voorbereiding op het WK in Bogense en keert pas van trainingsstage terug voor de wereldbekercross in Hoogerheide.