Groenen soleert naar rood-wit-blauw sportklasse

Groenen soleert naar rood-wit-blauw sportklasse

 Bij de amateurs/sportklasse won Klaas Groenen. Titelverdediger Yannick Runhart moest genoegen nemen met de tweede stek. Niels Wubben won het brons.

 

Runhart had de beste start, maar Groenen kwam vanuit de achtergrond opzetten. Na enige tijd samen te hebben gereden, reed de nieuwe kampioen weg van de uittredend winnaar van het NK.


"Had je me in december gevraagd naar mijn kansen, dan had ik gezegd dat ik negentig procent kans had, gezien hoe het seizoen verlopen was tot dan toe. Maar de afgelopen weken kwam Yannick Runhart hard opzetten. En toen kwam ook oud-beroepsrenner Niels Wubben er nog bij. Maar die bleek vanuit de achterste startrij niet in staat me te bedreigen. Zelf startte ik ook niet super, ik schoot uit mijn pedaal toen ik weer wilde zitten. Maar toen ik de kloof op Yannick kon dichtrijden, wist ik dat ik ook kon winnen. Ik ben heel blij dat het gelukt is. Ook omdat ik nu de overstap naar de elite maak."

 

 

1. Klaas Groenen, 2. Yannick Runhart, 3. Niels Wubben, 4. Raymond van de Kruisweg, 5. Dennis van de Kruisweg, 6. Bart de Veer, 7. Atse ten Brinke, 8. Koen Weijers, 9. Tommy Oude Elferink, 10. Bas de Bruin</p>