Minkhorst viert rentree in veld met titel

Minkhorst viert rentree in veld met titel

Bij de masters  50+ ging de zege naar Ben Minkhorst, die na enkele jaren van afwezigheid het crossen met succes oppakte. De Achterhoeker reed lang met grote voorsprong vooruit, maar had uiteindelijk niet veel meer over op nummer twee Watze Vroom. Frank Groenendaal werd derde in Huijbergen. 

 

 

Minkhorst reed in de jaren negentig bij de elite - onder meer in de kleuren van Altrex - en maakte deze winter een wonderbaarlijke come-back. "Ik moest destijds kiezen tussen een profloopbaan en het overnemen van het akkerbouwbedrijf van mijn vader. Ik heb voor het laatste gekozen en heb er eigenlijk nooit spijt van gehad. Maar het bedrijf staat ondertussen heel goed en ik besloot deze winter weer eens wat serieuzer te gaan veldrijden. Onlangs won ik mijn eerste nationale cross in 's-Heerenberg en nu sta ik hier gewoon in het rood-wit-blauw. Ongelofelijk hoe het gelopen is. Eigenlijk was het de bedoeling alleen deze winter te crossen, maar ik zal er nog eens over nadenken hoe het verder gaat." 


Minkhorst hield het net vol om de anderen voor te blijven. "Ik wist dat ik op techniek ver kon komen, maar mijn zwakke punt was mijn uithoudingsvermogen en dat bleek. Maar het was gelukkig genoeg om te winnen" aldus de man met een omvangrijke supportersgroep uit Hummelo. "De fans van toen zijn gebleven."

 

1. Ben Minkhorst, 2. Watze Vroom 3. Frank Groenendaal, 4. Jan Weevers, 5. Michel Groenendaal, 6. Lars Rietveld, 7. Gert Stappenbelt, 8. Richard Visscher, 9. Marcel Bosschker, 10. Jos Bogaerts