Ook podia Heusden-Zolder kleuren oranje

Ook podia Heusden-Zolder kleuren oranje

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekercross van Heusden-Zolder gewonnen.

 

Iets meer dan twee ronden zag van der Poel het aan vanaf de tweede rij, daarna vond hij het welletjes. Net voor het opdraaien van de laatste rechte lijn begon hij aan zijn solo die hem naar de winst bracht op het circuit van Heusden-Zolder.

Voor de Europees kampioen was het al weer de achttiende overwinning van het seizoen. ““Ik heb niet bewust gewacht, het tempo lag gewoon echt hoog. Net voor halfweg koers zag ik mijn moment. Ik versnelde en kreeg een gat van ongeveer een halve minuut. Ik ben dan blijven rijden en heb mijn solo met succes kunnen afronden. Van Aert kwam nog sterk opzetten. Hij is beter aan het worden, dat merk ik ook. Ik ga mij niet focussen op de wereldbeker. Ik ga Pontchâteau niet rijden. Ik ga 10 dagen naar Spanje gaan ter voorbereiding van het WK. Dat is een van mijn grote doelen.”aldus een tevreden Van der Poel na de wedstrijd. Op vijftien seconden werd wereldkampioen Van Aert tweede. Joris Nieuwenhuis was met de derde plek de tweede Nederlander op het podium

David van der Poel werd zevende, Lars van der Haar achtste en Corné van Kessel negende.


Marianne Vos heeft de wereldbekercross van Heusden-Zolder gewonnen.

 

De kopvrouw van WaowDeals had op twee ronden van het einde te kampen met een afgelopen ketting, maar keerde terug naar de frontlinie. Na een fel gevecht met Lucinda Brand eiste Vos de winst op. Achter de Nederlands kampioene werd Sanne Cant derde.

Ook Europees kampioene Annemarie Worst maakte indruk. Na stil te hebben gestaan in de beginfase werd ze in het spoor van de eersten negende.

"Het was erop of eronder. Lucinda maakte een move in de afdaling, ik wist dat ik in de technische zone op kop moest komen. Het was een rotmoment dat ik pech had, maar er was nog tijd om van voren te komen. Zolder ligt me altijd, ik kom hier graag" aldus Vos die leidster blijft in de wereldbeker.