Dubbele zege Van der Poel, Betsema 1 en 2

Dubbele zege Van der Poel, Betsema 1 en 2

Mathieu van der Poel heeft in het eerste weekeinde na zijn break een maximaal resultaat weten te boeken. Na de winst in Antwerpen won hij ook de Superprestige-cross in Zonhoven.

 

Met de winst verstevigde Van der Poel zijn leidende positie in de Superprestige. Hij heeft nu alle vijf manches gewonnen. 

“Ik ben daar blij mee. Ze vragen me nu of ik de 8 op 8 in de Superprestige van Nys wil evenaren, maar om eerlijk te zijn, ben ik daar niet echt mee bezig. Ik wil gewoon zo veel mogelijk koersen winnen. Ik ben echt goed in vorm en ik voel me nog beter dan op stage. Ik hoop dat ik met deze vorm de kerstperiode kan doorkomen zonder ziek te worden.” 

Wereldkampioen Wout van Aert en Toon Aerts gingen mee op het podium. Lars van der Haar (vierde) eindigde daar net naast. Joris Nieuwenhuis ging als zevende in de uitslag.


Denise Betsema was dichtbij een dubbele overwinning dit crossweekend, maar wereldkampioene Sanne Cant hield de Noord-Hollandse net van de zege.

 

Achter Betsema werd Ceylin del Carmen Alvarado derde.

Betsema had graag twee keer gewonnen. "Ik maakte twee cruciale fouten in de laatste ronde. En elk foutje in het zand wordt keihard afgestraft. Ik kwam wat stil te staan, terwijl Sanne hard kon doorfietsen. Zo ontstaat er snel een groot gat. Ik zat toen ook echt helemaal stuk. Om dan dat laatste stukje nog goed te maken, dat zat er niet meer in. Superjammer, ik baal er natuurlijk ontzettend van"

Annemarie Worst werd negende en moest de leiding in de Superprestige afstaan aan ploeggenote Alice Maria Arzuffi. De Europees kampioene was ziek geweest in de aanloop naar dit weekend.