Bosman blijft ongeslagen in Wierden

Bosman blijft ongeslagen in Wierden

Gert-Jan Bosman heeft zondag de tweede editie van de nationale veldrit van Wierden op zijn naam geschreven. De Nijverdaller volgde op de korte erelijst zichzelf op als winnaar. Nadat Bosman weg reed uit de oorspronkelijke kopgroep van vier, had hij aan oud-beroepsrenner Eddy van IJzendoorn een kwade tegenstander rond recreatieplas Het Lageveld.

 

Nadat hij rondenlang op vijf tot tien meter van Bosman bleef volgen, kwam Van IJzendoorn (Tiel) nog heel dichtbij de winst. Toch was het Bosman die mocht juichen. Nederlands kampioen bij de amateurs Yannick Runhart uit Apeldoorn liet met een derde plek zien dat deze categorie zich prima staande wist te houden tussen de elite/beloften. Bosman was content na afloop. “Eddy bleef maar aandringen, ik kon geen moment verslappen. Drie keer dacht ik dat ik hem definitief op de knieën had, maar hij keerde telkens terug. Ik ben blij met de zege in deze thuiscross.”

 

 


Bij de vrouwen won Bianca van den Hoek uit Bussum, die onbedreigd leidde van begin tot eind. Ilse Pluimers lag aanvankelijk tweede, maar na een val passeerde Marlies Vos uit Aalden haar en die bleek voor de jonge Enterse niet meer te achterhalen. 

Bij de nieuwelingen won Cas Jansen, bij de junioren Pepijn Reinderink en bij de masters Micha de Vries.