Van Kessel naar zege in Zilvermeercross

Van Kessel naar zege in Zilvermeercross

Corné van Kessel heeft de Zilvermeercross van Mol gewonnen en zo zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. Bij de vrouwen is Inge van der Heijden derde geworden.

 

Jim Aernouts werd bij de mannen tweede, Thijs Aerts derde. Daarmee hielden de renners van Telenet-Fidea David van der Poel van het podium.

Favorieten als Mathieu van der Poel, Lars van der Haar en Wout van Aert lieten verstek gaan.

Dat mocht de pret voor Van Kessel niet drukken. "Na een sterke passage door het zand liet ik Meeusen ter plekke en trok ik solo op avontuur. Het was niet makkelijk om vooraan alleen stand te houden, maar Jim en Thijs hebben in de achtervolging perfect het ploegenspel gespeeld. Dat was voor mij de ideale situatie. Ik ben trots dat ik tussen hen op het hoogste schavotje sta." 


"Ik had mijn zinnen op dit weekend gezet, maar gisteren draaide het in Hasselt niet zoals ik wilde. Er liep van alles mis. Vandaag heb ik geantwoord op de mooiste manier die er is, met de pedalen. Deze overwinning doet daarom extra veel deugd. Ik vertrek met een goed gevoel naar Spanje voor een korte stage."

 

Inge van der Heijden heeft een podiumplaats weten te behalen in de Zilvermeercross van Mol.

De renster van WaowDeals werd derde. In de slotfase moest de Brabantse Sanne Cant en Laura Verdonschot laten gaan. De wereldkampioene won de wedstrijd.

Van der Heijden kon prima leven met de afloop. “In de laatste ronde kwam ik op een klein gaatje. Bij de zandstrook kwam ik niet uit m’n pedaal. Toen moest ik alles doen om die paar tellen goed te maken en werd het zwaar. Ik was echt op. Ik was goed hersteld van zaterdag. Vaak rijd ik op de tweede dag nog iets beter dan op de eerste. Maar aan een podiumplek had ik van tevoren niet durven denken.”