Van der Haar wint in Den Bosch

Van der Haar wint in Den Bosch

Lars van der Haar heeft de Grote Prijs van Brabant gewonnen. De Nederlands kampioen reed halverwege de cross bij zijn laatst overgebleven concurrenten David van der Poel en Tom Meeusen weg en hield vervolgens solo stand in Den Bosch. In de sprint van een nog omvangrijke groep werd daarachter Corné van Kessel tweede, Jim Aernouts kwam als derde over de meet.

 


Van der Haar moest nog wel even denken aan Gieten, zo gaf hij achteraf toe, de wedstrijd waar hij vorige week op het laatste moment voorbij werd gestoken door Mathieu van der Poel. "Ook nu was het eerder dan voorzien dat ik alleen kwam te zitten, maar Tom Meeusen en David van der Poel bleken niet mee te kunnen toen ik nog een keer door trok. Even twijfelde ik of ik wel door zou gaan, maar toen zag ik dat het nog vier ronden was. En dan moet je er voor gaan ook, ik wilde koste wat kost voorkomen dat me hetzelfde zou overkomen als in Gieten natuurlijk. Alleen op het laatst heb ik de teugels iets kunnen laten vieren, toen gingen de anderen achter me toch vooral aan de tweede plaats denken. Voor mij is dit een mooie zege voor eigen publiek en een mooie revanche voor Gieten."

Van Kessel content

Corné van Kessel was heel blij met de tweede plaats. "Ik heb lang in Veldhoven gewoond, dus dit is toch een soort thuiscross voor me. Daarom is het mooi om hier op het podium te rijden. Ik wil hoe dan ook de lijn van vorig jaar graag doortrekken en kan tevreden zijn over mijn eerste crossen. Ik was in Gieten ook al zevende immers. Deze parcoursen liggen me goed, maar we zullen moeten afwachten hoe het gaat als de zwaardere crossen komen. " De finale van de mannenwedstrijd werd ook al in de regen verreden, al gingen de hemelsluizen bij de huldiging pas echt open. Den Bosch wil volgend jaar een wereldbekercross worden.

 

Ook Wyman wint
Bij de vrouwen won Helen Wyman. De Britse schudde in de slotfase Sophie de Boer (tweede) en Nikki Harris (derde) af in het parcours op de Pettelaarse Schans. Sanne van Paassen werd vijfde na wederom een lange inhaalrace.. Wyman was al aan haar vijfde zege van het seizoen toe, maar haar eerste op Europese bodem. In de stromende regen schudde ze haar concurrentes af. "In het begin was het  parcours goed te berijden, maar naar het einde toe werd het wel zwaarder. Het is mooi dat de eerste Europese zege binnen is, dat geeft weer vertrouwen." De Boer deed het weer een plaatsje beter dan in Gieten, maar had het idee dat er misschien nog meer in had kunnen zitten. "Ik kon goed volgen, maar bij de voorlaatste doorkomst maakte ik een foutje in het zand. Die ruimte moet je Helen niet geven. Het begin van het seizoen is sterk en ik hoop dat ik dit kan vast houden. Maar ik weet ook dat de crosswinter nog heel lang is."