Van der Poel en Betsema aan het feest

Van der Poel en Betsema aan het feest

Denise Betsema heeft de Ambiancecross van Wachtebeke gewonnen. De renster uit Texel versloeg Alice Maria Arzuffi (tweede) in de sprint. Europees kampioene Annemarie Worst is derde geworden. Bij de mannen won Mathieu van der Poel.

De Nederlandse vrouwen deden het goed in deze nieuwe veldrit. Maud Kaptheijns (zesde) en Ceylin Alvarado (negende) eindigden ook in de top 10. De jonge Puck Pieterse eindigde daar net buiten: elfde.

Betsema was blij met de zege. "Het is voor de ploeg een thuiscross, dus het is mooi meegenomen dat ik ook hier kan winnen. Ik had vertrouwen in mijn sprint en ben heel blij dat ik het kon afronden."


De Noord-Hollandse won deze winter ook in Spisska Sobota (Slowakije), Lutterbach (Frankrijk), Neerpelt (België), Hittnau en Aigle (Zwitserland).Mathieu van der Poel heeft ook de Ambiancecross in Wachtebeke gewonnen.

De Europees kampioen wachtte lang met zijn uitval, maar liet uiteindelijk iedereen en als laatste Michael Vanthourenhout ter plekke. De renner van Marlux werd tweede. De derde plek ging naar wereldkampioen Wout van Aert.

David van der Poel kwam als zevende over de meet en was daarmee de tweede Nederlander in de uitslag. Veel landgenoten kozen er - met het oog op de WB in Koksijde - voor deze cross te laten schieten.