Van der Poel en Brand winnen in Tabor

Van der Poel en Brand winnen in Tabor

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekercross in Tabor gewonnen. De Europees kampioen reed in de tweede ronde weg van de concurrentie en soleerde op imposante wijze naar de winst.  Het was voor de renner van Corendon-Circus de tiende zege van de winter. Bij de vrouwen won Lucinda Brand.

 

Lars van der Haar kende ook een goede dag, hij streed lang met Michael Vanthourenhout om de tweede plek en werd derde. Joris Nieuwenhuis kwam als achtste over de streep.


Van der Poel maakte een tevreden balans op. "Ik rijd hier graag, het parcours is me op het lijf geschreven. Ik probeerde in de eerste ronde al een kloof te slaan, maar dat lukte plots een ronde later. Ik geraakte op die manier uit al het wringwerk en kon dus volledig mijn ding doen. Dat wil dus zeggen eigen tempo, eigen lijnen zoeken."


Lucinda Brand heeft de wereldbekercross van Tabor gewonnen. De Nederlands kampioene soleerde namens Team Sunweb namens de zege in de slotronde.

 

 

Annemarie Worst legde niet ver daarachter beslag op de tweede plaats, de Italiaanse Arzuffi werd derde.

Denise Betsema eindigde op de vijfde plaats, Ceylin del Carmen Alvarado zevende.

Brand was vorig jaar op het EK in Tabor tweede achter Sanne Cant.

Cant maakte ook nu een sterke indruk, maar gleed weg in de slotronde op het moment dat Brand van voren weg reed.

Brand sloeg op het juiste moment haar slag "Het was een lastige wedstrijd als gevolg van de hoge snelheid. Mijn inhoud kwam hier goed van pas. Ik wist waar mijn kracht lag en kon in de laatste ronde mijn slag slaan. Door de wind op de oplopende stukken was het ook niet ideaal om veel eerder te gaan."

Worst kampte na afloop met gemengde gevoelens. "Op zich ben ik wel tevreden met een podiumplek. Maar we hadden helemaal geen bel gehad, dus ik dacht dat er nog een rondje kwam, maar toen waren we er opeens al. Ik vond het supervaag, dus daar baal ik wel van, want ik reed weer naar Lucinda Brand toe. Nu weet ik dus niet of ik ook kunnen winnen hier. Maar ja er is niets  meer aan te doen."

Marianne Vos blijft leidster in de wereldbeker. Zowel Brand als Worst reden de wereldbekercrossen in de VS niet en konden de kloof met Vos daardoor niet overbruggen.  

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen