Oranje boven in Superprestige

Oranje boven in Superprestige

Mathieu van der Poel heeft de Superprestige-cross van Ruddervoorde gewonnen. De Europees kampioen liet heel even Quinten Hermans de troepen aanvoeren, maar nam na een halve ronde het initiatief. Waar hij de voorbije weken vaak met een geringe voorsprong won, was zijn marge al snel ruim. Zijn derde zege in de reeks, waardoor hij stevig leider is in de Superprestige.

Joris Nieuwenhuis was bezig aan een sterke wedstrijd, de Achterhoeker had het podium in zicht in een groep van zes man die om de tweede plek streed. Maar in de voorlaatste ronde kreeg de renner van Sunweb met materiaalpech af te rekenen. Hij sprokkelde uiteindelijk als vijftiende nog één SP-puntje.

Wout van Aert werd tweede in Ruddervoorde, Toon Aerts legde beslag op de derde plaats.

Marianne Vos heeft de SP-cross van Ruddervoorde  bij de vrouwen gewonnen.  De renster van WaowDeals reed in de voorlaatste ronde weg uit een kopgroep van vijf en hield haar solo vol tot aan de meet.

 


Annemarie Worst eindigde op de tweede plaats. Achter Kim van de Steene eindigden Denise Betsema en Ceylin del Carmen Alvarado net buiten het podium. Maud Kaptheijns (negende) eindigde ook in de top 10.

 

Marianne Vos liet na afloop weten dat ze vreesde dat er meer rensters uit kwamen sluiten. "Ik had het idee dat de rest het wat zwaarder had en voelde me nog fris. Toen besloot ik het te proberen. Ik had het idee dat ik de sterkste was vandaag."

Annemarie Worst blijft leidster in de Superprestige. Ceylin del Carmen Alvarado leidt bij de beloften-vrouwen.