Van der Haar mikt op derde plek op EK

Van der Haar mikt op derde plek op EK

De Nederlandse veldrittoppers kijken allemaal uit naar het Europees Kampioenschap, dat van 2 tot en met 4 november in Rosmalen gehouden wordt. Voor Lars van der Haar - die in Huijbergen de eerste Europees kampioen veldrijden bij de elite werd – is de titel normaal gesproken niet de inzet.

 

“Ik denk dat Mathieu van der Poel en Wout van Aert er normaal gezien bovenuit steken, maar ik kan wel voor het podium mee doen en op die plek op het ereschavot ben ik dan ook gebrand. Vorig jaar was ik tweede in Tabor en ik hoop opnieuw op een medaille."


Van der Poel stak er in de eerste crossen van deze winter opnieuw bovenuit zo merkte ook de crosser van Telenet Fidea Lions. "Het probleem is dat overal waar ik goed uit de voeten kan, Mathieu nog beter uit de verf komt. Ook Wout van Aert is van hoog niveau. Voorlopig denk ik daarom vooral aan de derde plekken als het hoogst haalbare."

 

 

Toen Van der Haar in Huijbergen de blauwe trui met witte sterren uitgereikt kreeg, was hij de eerste elite-renner die het tricot aantrekken mocht. Hij won daarvoor ook al twee Europese titels bij de beloften. "Ik denk dat het Europees Kampioenschap voor profs de afgelopen jaren snel aan waarde heeft gewonnen, al is het nog altijd niet zo groot als een WK of een klassement winnen. Maar natuurlijk verschilt de concurrentie nauwelijks van dat van een wereldkampioenschap. Je moet zo'n wedstrijd ook tijd geven.”

Tickets EK Veldrijden

Van 2-4 november staat het Autotron in Rosmalen (‘s-Hertogenbosch) in het teken van de Europese kampioenschappen veldrijden. Vele internationale toppers zoals Marianne Vos, Mathieu van der Poel, Wereldkampioenen Wout van Aert en Sanne Cant zijn aanwezig. Tickets zijn al te koop vanaf 8 euro via www.ek-veldrijden.nl (kinderen t/m 12 jaar gratis toegang*) 

*zie website voor voorwaarden