Van der Poel en Vos winnen in Bern

Van der Poel en Vos winnen in Bern

Mathieu van der Poel is winnaar geworden van de wereldbekercross van Bern. Na een afwachtende start, nam de Europees kampioen snel het heft in handen. Wout van Aert zag de kloof nooit groot worden, maar de wereldkampioen moest opnieuw genoegen nemen met stek twee. Toon Aerts werd derde.

Van der Poel was blij met de wedstrijd in Bern. "Ik vond het een aanwinst voor de kalender. Het parcours lag me en het publiek was enthousiast. Wout van Aert was iets frisser en maakte het me moeilijk, ook omdat hij zaterdag geen cross gereden heeft."


Marianne Vos heeft de wereldbekercross van Bern bij de vrouwen gewonnen. Daarmee verstevigde ze haar leidende positie in de Coupe du Monde.


Vos loste in de slotronde Annemarie Worst, die haar vorige week klopte in Gieten. Achter de twee Nederlandse rensters werd Katie Compton derde.

 

 

Ceylin del Carmen Alvarado werd vijfde.

"Ik trof hier een rondje dat me goed lag. Annemarie Worst was opnieuw een pittige tegenstander, maar in de slotronde kon ik toch afstand nemen. Ik hoopte voorafgaand aan het seizoen sterk te zijn in deze periode en dat is goed gelukt."

Bij de junioren werd Luke Verburg tweede. Noah Vreeswijk eindigde als vierde net naast het podium. Bij de beloften was er een vijfde plek voor Maik van der Heijden.