Van der Poel en Worst blijven leiden in Superprestige

Van der Poel en Worst blijven leiden in Superprestige

Mathieu van der Poel heeft ook de tweede wedstrijd van de Superprestige op zijn naam gebracht. De Europees kampioen won de manche in Boom.

 

Daarmee gaat hij stevig aan de leiding in het klassement. Concurrent Wout van Aert liet immers verstek gaan.

Toon Aerts werd tweede, Gianni Vermeersch derde.

“Ik viel iets vroeger dan verwacht alleen”, legde van der Poel uit. “Ik zag dat ik een gat had en dat heb ik dan proberen uit te breiden. Eens mijn voorsprong tien seconden bedroeg, ben ik wat zuiniger beginnen rijden. Al was dat niet makkelijk op dit zwaar parcours. Maar het lukte en daar ben ik tevreden mee. Ik had nog maar weinig last van mijn voet en ben klaar voor de wereldbeker in Bern morgen. Het is denk ik de eerste keer dat ik in Zwitserland cross, dus dat wordt wel iets speciaal.” 

 


Vorige week in Gieten zei hij al geen problemen met de dubbel te hebben. "Het is wat verder reizen, maar ik denk dat het voor het crossen heel goed is dat weer een aansprekende veldrit in Zwitserland is."

 

Annemarie Worst eindigde bij de tweede Superprestige-manche in Boom net naast het podium met een vierde plaats.

De renster van Steylaerts behield daardoor nipt de leiding in de Superprestige, die ze veroverde door te winnen in Gieten.

De winst in Boom ging naar Kim van de Steene, die Alice Maria Arzuffi (tweede) en Sanne Cant (derde) mee op het podium kreeg. Ceylin Alvarado werd vijfde, Geerte Hoeke zevende en Maud Kaptheijns tiende. De jonge Puck Pieterse (16) werd elfde.

 

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen