Van der Poel wint 'gewoon' in Gieten

Van der Poel wint 'gewoon' in Gieten

Mathieu van der Poel heeft de Superprestige-cross van Gieten gewonnen. Ondanks een verrekking van de rechterenkel stond er geen maat op de Europees kampioen in Drenthe. Wereldkampioen Wout van Aert werd tweede, Toon Aerts eiste de derde plek op.

Lars van der Haar eindigde op een vierde plek. "Ik had het gevoel dat het podium erin zat, maar we kwamen met een groepje te rijden voor de derde plaats. Mijn ploeggenoot Toon Aerts deed het slim, hij viel aan en ik kon moeilijk het gat dichtrijden. Jammer dat het geen plek op het podium werd, maar ik heb wel gemerkt dat het er in één van de komende crossen een keer in kan zitten. Ik hoop in ieder geval op het podium te staan bij het EK in Rosmalen, net als me vorig jaar lukte in Tabor." Van der Poel stak er opnieuw bovenuit zo merkte ook de crosser van Telenet Fidea Lions. "Het probleem is dat overal waar ik goed uit de voeten kan, Mathieu nog beter uit de verf komt. Voorlopig denk ik daarom vooral aan de derde plekken als het hoogst haalbare." 


Van der Poel reisde af naar Gieten en deed twee verkenningen voordat hij besloot te gaan starten. "Mijn verkenning op de weg was eigenlijk de mindere. Ik besloot mijn enkel opnieuw en vooral strakker te laten intapen. Dat had het gewenste effect. De verkenning op het parcours verliep al zo goed als pijnvrij en toen besloot ik te starten. Ik heb nog wel een pijnstiller genomen." De Europees kampioen had niet het idee dat hij op één been de wedstrijd gewonnen had. "Nee, ik was uiteindelijk in mijn normale vorm. Feit is dat het parcours in Gieten mij enorm ligt, ik rijd hier graag en het publiek is superenthousiast. De hellingen volgen elkaar snel op en dat zorgt voor een hoge interval. Dat heb ik graag. Het is ook een parcours waarop het zaak is snel weg te rijden. Kom je achter een ander te rijden, dan heb je daar snel hinder van. Dan maak je gemakkelijker fouten. Toon Aerts opende, maar kwam ten val. Toen trok Wout van Aert door en toen ik hem op een technische strook kon passeren, kon ik mijn kloof verder uitbouwen."