Marianne Vos begint seizoen met zege in Waterloo

Marianne Vos begint seizoen met zege in Waterloo

Marianne Vos heeft haar eerste veldrit van het seizoen gewonnen. De zevenvoudig wereldkampioene won in Waterloo de eerste wereldbekercross van 2018-2019.

 

Vos kreeg Ellen Noble (tweede) en Katerina Nash (derde) mee op het podium. Maud Kaptheijns werd zevende, Inge van der Heijden negende.

 


Vos: "De ronde lag er goed bij, maar was door warmte en korte klimmetjes wel pittig. Noble reed erg sterk en ik merkte dat ik geen verschil zou kunnen maken. Wel wist ik dat ik in de laatste ronde kans zou hebben op de laatste helling. Ik besloot om aan te haken en te wachten op het goede moment. Op dat laatste stukje pakte ik een paar meter voorsprong en die kon ik gelukkig doortrekken tot de finish”, zegt de trotse winnares.

 

“Het was een bijzondere sfeer en natuurlijk een andere voorbereiding op een cross dan anders. In de afgelopen week heb ik veel ontsnapping gehad, samen met Inge, haar vader en mijn vader en en broer. We hebben in een huis onze eigen stek gecreëerd en dat is prettig geweest. De komende dagen doen we het rustig aan. Donderdag vertrekken we naar Iowa City voor de wereldbekerwedstrijd van zaterdag.”

Bij de mannen won Toon Aerts. Corné van Kessel was de beste Nederlander op de zesde stek. Lars van der Haar kwam door een val op het snelle parcours niet in het stuk voor. Mathieu van der Poel was door een rustperiode nog afwezig.

David van der Poel won de internationale veldrit van Illnau.

Foto: © Sportfoto