ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies levert met Kamp weer talent af

ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies levert met Kamp weer talent af

ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies kon in Oostmalle een tevreden balans over het seizoen opmaken na het behalen van veel zeges en overige podiumplaatsen, met als hoogtepunt de nationale titels van Inge van der Heijden (vrouwen -23) en Ryan Kamp (junioren).

Afgelopen weekeinde werd duidelijk dat beide kampioenen uitvliegen naar een ander team. Nadat eerder Van der Heijden koos voor een toekomst bij het UCI-vrouwenteam Waowdeals Pro Cycling, tekende Kamp een overeenkomst voor twee jaar bij Marlux-Bingoal, de ploeg van beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt.
 
Ryan Kamp had wel degelijk tweeledige gevoelens bij het afscheid. "Ik kijk terug op een heel mooie tijd bij de ploeg. In die periode zijn er vooral leuke dingen gebeurd, al waren er ook valpartijen en een polsbreuk. Ik vind het jammer om deze vertrouwde omgeving te verlaten, maar ik denk dat het tijd voor een stapje hoger is. Ik hoop bij de beloften vooral weer opnieuw ervaring op te doen en hoop verder uit te groeien tot een goede renner."

 

 


Teammanager Frank Groenendaal wenste Kamp het beste voor zijn toekomst. "We hadden zowel Ryan als Inge graag behouden. Maar ons belangrijkste doel is het om jonge renners een basis te geven voor hun verdere toekomst, ook op het moment dat anderen die capaciteiten van deze renners nog niet zien. Met het vastleggen van alweer de nodige nieuwe talenten voor komend jaar blijven we inzetten op een solide toekomst voor ons team én het Nederlandse veldrijden. Mede dankzij onze partners en begeleidingsteam hebben Ryan en Inge deze stap kunnen maken."