De teller gaat op 30 voor Van der Poel in Hulst

De teller gaat op 30 voor Van der Poel in Hulst

Mathieu van der Poel heeft zijn dertigste zege van het seizoen behaald. De Europees kampioen won afgetekend de Vestingcross in Hulst. Heel even duldde de veelwinnaar van Corendon-Circus zijn broer David in zijn wiel, maar een tweede versnelling was er genoeg aan om aan een winnende solo te beginnen, al bood Michael Vanthourenhout lang weerwerk.

 

Laurens Sweeck reed naar een tweede stek, derde werd Tom Meeusen. Zesde werd David van der Poel. Mathieu van der Poel kwam met een door een supporter aangereikt bord met 30 erop over de streep. Hij had ervan genoten vandaag, zo zei hij na afloop."Ik kwam snel alleen te rijden, maar dat is op dit parcours geen nadeel, je moet hier je eigen lijnen rijden. Het was sowieso genieten. Dat ik deze winter dertig keer win, laat zien wat voor superseizoen ik gehad heb." 


Laura Verdonschot heeft de Vestingcross van Hulst op haar naam gebracht. De Belgische liet in de slotronden Ellen van Loy ter plaatse en soleerde naar de winst. Achter Van Loy legde Ceylin del Carmen Alvarado beslag op de derde plek. Maud Kaptheijns werd vierde. Manon Bakker kende een sterke start, maar werd later door materiaalpech terug geworpen. Uiteindelijk werd de renster uit Swifterbant zevende. Inge van der Heijden werd achtste, een plek voor wereldkampioene Sanne Cant.