Van der Poel wint 29e in Middelkerke

Van der Poel wint 29e in Middelkerke

Mathieu van der Poel heeft de veldrit van Middelkerke gewonnen. Daarmee zette hij zijn eindzege in de Superprestige extra luister bij. Bij afwezigheid van wereldkampioen Wout van Aert koos Van der Poel voor een vertrouwd scenario: snel een voorsprong uitbouwen en die vervolgens tot het einde toe verdedigen.

 

Tim Merlier ging als tweede mee op het podium, Michael Vanthourenhout werd derde.

Met Lars van der Haar (vijfde) en David van der Poel (achtste) eindigen nog twee landgenoten in de top 10.

 


In ronde twee schoof de latere winnaar op om vervolgens in ronde drie het ruime sop te kiezen. “Na een prima zandstrook had ik meteen een kloof. Die kon ik verder uitbreiden en controleren”, aldus Mathieu van der Poel. “Ik rijd hier graag in Middelkerke. Een plezant rondje.”

 

Ook het eindklassement stak hij op zak. En dat voor de derde keer in vier seizoenen. “En daar ben ik erg blij mee. De Superprestige was het eerste klassement dat ik ooit won bij de elite.”
Sanne Cant heeft de slotwedstrijd van de Superprestige in Middelkerke gewonnen. Daarmee stelde ze ook de eindzege veilig in deze reeks.
Maud Kaptheijns gaf Cant veel weerwerk, maar moest uiteindelijk toestaan hoe de Vlaamse van haar weg reed. Ook in de Superprestige-eindstand werd ze tweede. Laura Verdonschot werd derde in de daguitslag.

Zij wist Ceylin Alvarado van het podium te sprinten, zij werd vierde.

In het eindklassement werd Annemarie Worst derde.
RELATED