Van der Poels delen het podium in Hoogstraten

Van der Poels delen het podium in Hoogstraten

Mathieu van der Poel heeft ook zijn 28e zege van het seizoen binnen. De Europees kampioen won de Superprestige-cross van Hoogstraten. Daarmee nam hij ook de leiding over in het klassement. Wout van Aert mist de slotmanche in Middelkerke, waarmee Van der Poel ook dit klassement op zijn naam gaat schrijven.

 

Achter Laurens Sweeck mocht David van der Poel als derde mee op het podium.

 


Het doet deugd dat David eindelijk dat podium te pakken heeft. En fijn dat ik er zelf ook opsta”, glunderde Mathieu van der Poel na afloop. “Ik heb geprobeerd rekening te houden met David, maar ik kwam solo voorop en uiteindelijk heeft hij het zelf helemaal klaargespeeld. Zelf ben ik uiteraard erg tevreden met zege nummer 28. Die dertig zeges zijn echt wel een doel.”

 

David, woensdag nog op het podium in Maldegem, zelf was erg opgetogen met zijn prestatie. “Dit is mijn allereerste podiumplaats in een klassementscross”, klinkt het. “Het zat er een beetje aan te komen, maar simpel is het niet. Dit is zeker en vast mijn beste seizoen ooit. Dat was het al, maar deze derde plaats zorgt wel voor iets extra. En het seizoen is nog niet afgelopen. Ik wil er ook de laatste crossen nog iets van maken.”

Foto: © Sportfoto-Peter Scholz